ScaleUp Impact is opgericht door Anna Chojnacka en Pieter van Osch. Beiden zijn gepassioneerd over purpose-driven ondernemerschap, tech en scaling up.

Pieter van Osch – Pieter heeft 30+ jaar ervaring als ondernemer, eerst internationaal met VC-gefunde tech-bedrijven en de laatste 10 jaar als gecertificeerd Scaling up ondernemer. Discipline maakt je vrij! Vrij om bij te dragen aan echte authentieke impact. Pieter gelooft dat dit precies is wat er nu nodig is.

 

Pieter is in 2009 co-founder van ScaleUp Company en sinds 2009 gecertificeerd Scaling up coach. Pieter heeft inmiddels 703 bedrijven in Europa beleid met de Scaling up-methodiek. Pieter is auteur van het boek De Betekenisformule, waarin profit * purpose centraal staat.

 

Anna Chojnacka – Anna heeft de Scaling up methode uit eerste hand mogen meemaken bij het runnen en opschalen van haar bedrijf GoodUp. Ook is ze intesief betrokken geweest bij het opzetten van een tech hub in Nairobi en de hub Enginn voor circulaire economie gerund.

 

GoodUp is een sociale onderneming waar winst parallel loopt aan purpose en ze kent alle uitdagingen van het winstgevend maken en houden van je bedrijf en tegelijkertijd het behouden van focus op je purpose als geen ander.  ‘Goed doen is niet iets wat je als bedrijf in tijd kan doen dat je over hebt of met het geld dat je over hebt: niemand heeft tijd of geld ‘over’. Goed doen is ook allang niet meer optioneel gezien alle  uitdagingen in de wereld waar we voor staan. En goed doen is zeker niet iets wat je geld kost; als je het goed doet, levert het je als bedrijf enorm veel tastbaar, meetbaar economisch voordeel op.’ Is haar overtuiging. Dat laatste is precies wat het ScaleUp Impact programma voor ogen heeft.

“De Scaling up methode heeft ons destijds enorm geholpen om de normale complexiteit van een Profit onderneming onder de knie te krijgen. Het is hoog tijd dat er een Scaling up Impact programma komt dat zich speciaal richt op de speciefieke uitdagingen van een Purpose*Profit bedrijf. Een programma dat als doel heeft de gap tussen winst maken en onze meest urgente wereld problemen op te lossen voor eens en altijd te sluiten. En dat is precies wat ik samen met Pieter voor de deelnemers hoop te bereiken!”