wat is impact?

We geloven dat je met je bedrijf een perfect middel hebt om impact te maken. Onze definitie van impact is: een significante positieve verandering bewerkstelligen die bijdraagt aan het aanpakken van een sociaal, economisch of ecologisch probleem. Gebruik daarvoor de Betekenisformule, waarmee je profit en purpose in dynamisch evenwicht brengt en in je primaire businessmodel belegt. Krachtiger kan het niet!

maak purpose winstgevend

Het is een misverstand dat purpose niet mag leiden tot profit. Profit is juist vereist voor focus op profit. Dat betekent dat je twee ‘motoren’ moet starten: de profitmotor en de purposemotor. Als de profitmotor lekker loopt kun je de purposemotor bijschakelen in een dynamisch evenwicht tussen profit en purpose.

hoe bereik je impact?

Eerst winst, dan purpose. Onderzoek toont aan dat winst een voorwaarde is bij het genereren van positieve impact. Maar pas op! Focus op alleen winst kan verslavend zijn. Echte duurzame impact bereik je door het dynamisch evenwicht te vinden tussen profit en purpose. Een evenwicht dat je daarna gebruikt voor groei en bloei.

van startup naar scaleup

Je bent de startup-fase voorbij. Wat nu? Het spel en de regels van een scaleup zijn anders. Je moet ‘aan’ het bedrijf leren werken. Het draait om een nieuwe mindset, nieuwe vaardigheden en nieuwe gewoonten. Your startup is growing into a scaleup. Die leer je bij Scaleup Impact.

van chaos naar verandering

Dagelijks brandjes blussen lijkt je werk wel. Misschien ben je er zelfs goed in. Maar je betaalt een hoge prijs. Stop daarom met brandjes blussen door te leiden. Als je gericht ‘aan’ je bedrijf leert werken, dan lossen veel brandjes als vanzelf op. Dat maakt je volledig vrij voor de echt grote zaken.

hoe word je 10x beter?

Als impactondernemer heb je een inspirerende visie om een geweldig bedrijf te bouwen met impact. Twee cruciale ingrediënten om beter te worden dan anderen is met laserfocus ondernemen en het bouwen van een lerende cultuur. Alleen daarmee bereik je het volle potentieel van je bedrijf en ben je 10x beter dan de rest.