De menselijke maat is een cruciale factor voor authentieke en succesvolle positieve impact. Onze turbulente en snel veranderende wereld vraagt veel van bedrijven en van hun medewerkers. De menselijke factor wordt steeds belangrijker in resultaten.

Tegelijkertijd is het steeds lastiger om de juiste mensen te vinden, te werven en te behouden. Hoe verander je dat? Welke mogelijkheden zijn er om de menselijke factor te vergroten en daarmee de kwaliteit van de resultaten duurzaam te verbeteren? In deze Workshop Purposeful People leer je het One Page People Strategy Plan.

Twee trainers begeleiden deze workshop:

 • Marleen Vergouwe (Chief People Officer): freelancer HR met veel ervaring bij conscious scaleups die positieve impact realiseren. 
 • Pieter van Osch (Impact Maker): ondernemer met een drive om de wereld te verbeteren door de menselijke maat te vergroten. Pieter is auteur van de Betekenisformule.

Het programma bestaat uit twee delen:

 • inleiding tot de Betekenisformule. Inzicht in de formule Impact = Profit * Purpose en hoe die bedrijven helpen met scaling up.
 • het One Page People Strategy Plan voor conscious scaleups. Een concreet plan op één A4tje waarin HR-beleid en -acties staan. 

Aan bod komen het 7P model met best practises uit de implementatie bij onder andere social enterprise Aliter Networks IT.

Een conscious scaleup is een scaleup die ‘do good’ belegt in het businessmodel. Wij geloven dat dit de nieuwe norm voor ondernemen in het volgende decennium is. De menselijke maat is daarbij een onderscheidende en bepalende factor voor betekenisvolle groei en bloei. De mens achter de resultaten is de meest onderscheidende factor voor elk bedrijf. Nu, in de toekomst, altijd.

 • donderdag 7 november 2019
 • 13.00 tot 16:30
 • Amsterdam
 • € 229 per persoon

voordelen om mee te doen

 • best practises van HR bij conscious scaleups
 • praktische ideeën en tools die je de volgende dag zelf kunt gebruiken
 • ervaringen en inzichten van deelnemers

Twee stappen tijdens deze dag

de betekenisformule – impact = profit * purpose, maar hoe gebruik je dat in je eigen bedrijf?

One Page Strategy People Plan (OPPSP) – HR-beleid en HR-doelen op één A4tje met daarbij de specifieke casus van een conscious scaleup.

Het beloofde resultaat voor deelnemers

 • je neemt praktische ideeën, tools & tips mee om zelf toe te passen
 • je leert inspirerende mensen kennen

Informatie voor deelname

Deze workshop is ideaal voor jou als je ondernemer of HR-verantwoordelijke bent van een scaleup en je wilt de menselijke maat vergroten. Het tarief bedraagt € 229 excl. BTW per deelnemer.
Elke deelnemer ontvangt twee weken voor aanvang een opdracht om je optimaal voor te bereiden op deze kwartaalsessie.
Annulering is kosteloos mogelijk tot en met twee weken voor de kwartaalsessie en tegen 50% kosten als je één week voor de kwartaalsessie annulleert. Annulering binnen een week voor aanvang geeft geen recht op restitutie, maar het team kan deelname doorschuiven naar de eerstvolgende kwartaalsessie.

Ja, het is nu tijd voor Purposeful People!

Trainers

Pieter van Osch / Impact Maker

Discipline maakt je vrij!

Pieter heeft 30+ jaar ervaring als ondernemer, eerst internationaal met VC-gefunde tech-bedrijven en de laatste 10 jaar als gecertificeerd Scaling up ondernemer. Pieter heeft inmiddels 712 bedrijven in Europa begeleid met de Scaling up methodiek. Pieter zoekt altijd naar de mensen achter resultaten.

Marleen Vergouwe

Chief People Officer

Marleen heeft 25+ jaar ervaring in commercie en HR zowel in grote internationale als kleine en middelgrote MKB bedrijven. Sinds 2 jaar werkt zij als Chief People Officer voor ambitieuze scale ups. Vanuit de Scale Up bedrijfsstrategie helpt Marleen bedrijven te focussen op het verbinden en versterken van medewerkers en bedrijven. Marleen richt zich op ‘Purposeful People’ en de kracht van connectie en eigenaarschap op het bedrijfsresultaat.