Track: Scaling Impact

De wereld heeft dringend succesvol ondernemerschap nodig om sociale, economische en ecologische veranderingen door te voeren. Je draagt bij aan die veranderingen met je bedrijf. Het opschalen van idealen gaat gemakkelijker door meer grip op groei, minder drama bij uitvoering en fun tijdens het groeien.

ScaleUp Impact heeft daarom als missie om ondernemers te helpen sociaal én succesvol te zijn. Alles draait daarbij rond de betekenisformule:

IMPACT = PROFIT * PURPOSE

Deze ogenschijnlijk eenvoudige formule geeft veel richting bij het maken van de goede ondernemersbeslissingen gericht op maximaliseren van zowel winst als purpose. Maar wel met meer grip op groei, minder drama en heel veel fun.

 • Wil je met je bedrijf bijdragen aan een positieve impact?
 • Wil je dat dit niet ten koste gaat van de winstgevendheid?

Deze driedaagse track verdeeld over 3 maanden geeft je voldoende diepte en voldoende tijd om het geleerde in je eigen praktijk te brengen. De tweede en de derde dag heb je de mogelijkheid om ervaringen te delen en te leren van andere ondernemers.

Daarmee krijg je deze Impact Track de kennis, tools en ervaringen om met je team aan te werken aan het volgende niveau van impactondernemen.

 • start 16 januari 2020 (andere data: 30 januari, 13 februari 2020)
 • 09.30 tot 16.30
 • Commandantswoning, Marineterrein Amsterdam
 • € 2.250 voor 1 persoon en € 3.350 voor 2 personen (meer personen: op aanvraag)

dit neem je gegarandeerd mee

 • verhalen en best practises uit de praktijk van andere ondernemers, van Anna en van Pieter
 • precies die praktische kennis en tools die je nu nodig hebt. Geen hoog-over inspiratie en modellen die voor corporates werken… gewoon lekker praktisch toepasbaar.
 • praktische tools die je de volgende dag in je bedrijf kunt toepassen (en het werkt!)

Drie modulen in deze track

voel het purposeDNA – op weg naar een winstgevende purpose. Hoe kan ik purpose inzetten om mijn winstgevendheid te vergroten? Welk probleem los ik op, welk wonder wil ik voor elkaar krijgen?

implementeer het profitDNA – op weg naar purposegedreven winst. Welke businesscases zet ik in om mijn BHAG te behalen? Hoe meet ik impact? Wat verkrijg ik discipline in uitvoering? Hoe versterken purpose en profit elkaar in een dynamisch evenwicht?

versterk het peopleDNA – maak de menselijke factor alles bepalend voor profit en purpose. Bouw een magnetische cultuur die leeft. Zet de juiste mensen op de juiste plek. Weet welke mensen je nodig hebt. Werf genoeg goede medewerkers.

Het beloofde resultaat voor deelnemers

inzicht en begrip van de Impact = Profit * Purpose aanpak en hoe deze bijdraagt aan het significant (x10) vergroten van je succes als ondernemer.

Concreet zijn onze belofte:

 • je neemt tools mee die je direct de volgende dag kunt toepassen in je eigen bedrijf
 • je maakt groei gemakkelijk (en voorspelbaar!)
 • groeien = fun

Informatie voor deelname

Het beste resultaat verkrijg je door met je leiderschapsteam mee te doen aan deze masterclass. Je ontvangt twee weken voor aanvang een opdracht om je optimaal voor te bereiden op deze masterclass.

Annulering is kosteloos mogelijk tot en met 14 dagen voor aanvang en tegen 50% kosten als je uiterlijk 7 dagen voor aanvang annuleert. Annulering binnen 7 dagen geeft geen recht op restitutie, maar je kunt altijd een vervanger afvaardigen.

Start direct na de zomer met de betekenisformule en vind het dynamisch evenwicht tussen profit en purpose (en maak impactvolle plannen voor 2020)

Trainers

Pieter van Osch / Impact Maker

Discipline maakt je vrij!

Pieter heeft 30+ jaar ervaring als ondernemer, eerst internationaal met VC-gefunde tech-bedrijven en de laatste 10 jaar als gecertificeerd Scaling up ondernemer. Pieter heeft inmiddels 703 bedrijven in Europa begeleid met de Scaling up methodiek.

Anna Chojnacka / Impact Maker

Purpose in Action

Anna heeft succesvol de Scaling up-methode gebruikt tijdens het opschalen van haar social enterprise GoodUp. Daarnaast heeft Anna tech hub in Nairobi opgericht.